LET Reviewer General Education GenEd: Mathematics Part 2




LET Reviewer General Education GenEd: Mathematics Part 2




1. 120 is 4/5 of what number?
A. 150
B. 96
C. 30
D. 24

2. 45 is 60% of what number?
A. 75
B. 27
C. 15
D. 18

3. What is the ratio of 1/5 to 5/15
A. 3:5
B. 1:5
C. 5:15
D. 15:75

4. What is the value of y is 2x + 2xy + 3y = 25, and x = 2?
A. 3
B. 25
C. 2
D. 12

5. Ten nurses earn a total average monthly salary of P120, 000. The total average income of 6 of them amounts to P80, 000. What is the average total income of each of the remaining workers?
A. P10, 000
B. P40, 000
C. P400
D. P1, 000

6. 2 tablespoons is equivalent to 1 liquid ounce while 10 tablespoons is equivalent to ½ cup. How many liquid ounces are there in two cups?
A. 20 ounces
B. 10 ounces
C. 16 ounces
D. 8 ounces

7. A taxi charges P50 for the first kilometer and charges P3 for each additional mile. How far could P200 go?
A. 50 kilometers
B. 51 kilometers
C. 66. 67 kilometers
D. 4 kilometers

8. 20, 10, 40, 10, 60, 20, 80, 60, 100, 240, 120, ____, ____ 
A. 1200, 140
B. 480, 140
C. 140, 480
D. 1200, 240

9. What is the value of n in the statement 2mn = 50, if m = 1?
A. 25
B. 2
C. 50
D. 1

10. One store sold twice more apples in the afternoon that in the morning. The store sold 450 pieces of apples. How many apples are sold in the morning?
A. 150
B. 300
C. 200
D. 350

11. Joey gathered twice more marbles than Vic and Tito gathered 2 more marbles than Vic. They gathered 26 marbles. How many marbles did Vic gather?
A. 6
B. 12
C. 8
D. 14

12. A child has read 2/3 of a book. The read part of the book has 100 pages more than the unread. How many pages is the book?
A. 300
B. 200
C. 500
D. 150

13. A number is divided by 5. The result was subtracted by 154 and the difference is 6. What is the number?
A. 800
B. 160
C. 200
D. 400

14. A container contains 23bottles and each bottle contains 20 marbles. How many marbles are there in 10 bottles?
A. 460
B. 400
C. 100
D. 200

15. It takes John 25 minutes to walk to the car park and 45 to drive to work. At what time should he get out of the house in order to get to work at 9:00 a.m.?
A. 7:50 am
B. 8:00 am
C. 8:10 am
D. 8:20 am

16. Kim can walk 4 kilometers in one hour. How long does it take Kim to walk 18 kilometers?
A. 4 ½ hours
B. 4 hours
C. 5 hours
D. 8 hours

17. A factory produced 2300 TV sets in its first year of production. 4500 sets were produced in its second year and 500 more sets were produced in its third year than in its second year. How many TV sets were produced in three years?
A. 11,800
B. 12, 800
C. 10, 800
D. 13, 800

18. Tom and Bob have a total of 49 toys. If Bob has 5 more toys than Tom, how many toys does Tom has?
A. 22
B. 27
C. 23
D. 26

19. John can eat a quarter of a pizza in one minute. How long does it take John to eat one pizza and a half?
A. 6 minutes
B. 12 minutes
C. 9 minutes
D. 3 minutes

20. What is 150% of 298?
A. 447
B. 44.7
C. 4.47
D. 4470

Answers: 1A 2A 3A 4A 5A 6A 7B 8A 9A 10A 11A 12A 13A 14D 15A 16A 17A 18A 19A 20A


We are thankful for visiting and reading our post. If you like this topic, you may share it on Facebook and Twitter through those buttons found in the upper left side. Please LIKE and SHARE!


comments powered by Disqus
 

DISCLAIMER: PinoyThinking site does not host anything nor owned copyright files and materials like images, pictures, videos, third party applications. To report, email at admin.

Powered by Blogger |
Copyright © 2013. Pinoythinking - All Rights Reserved