LET Reviewer Professional Education Prof. Ed.: Assessment and Evaluation of Learning Part 3




LET Reviewer Professional Education Prof. Ed.: Assessment and Evaluation of Learning Part 3

1. In a positively skewed distribution, the following statement are true except
a. Median is higher than the mode.
b. Mean is higher than the Media.
c. Mean is lower than the Mode.
d. Mean is not lower than the Mode.

2. Which of the following questions indicate a norm - referred interpretation?
a. How does the pupils test performance in our school compare with that of other schools?:
b. How does a pupil's test performance in reading and mathematics compare?
c. What type of remedial work will be most helpful for a slow- learning pupil?
d. Which pupils have achieved master of computational skills?

3. What is the performance of a student in the National Achievement Test (NAT) if he obtained/got a stanine score of 5?
a. Between average and above average
b. Between average and below average
c. Below average
d. Average

4. Based on the figure, which is true about the distribution?
a. Mean=55, median=48, mode=34
b. Mean=46, median=40, mode=37
c. Mean=63, median=63, mode=63
d. The distribution is mesokrutic

5. If quartile deviation is to median, what is to mean?
a. Standard deviation
b. Mode
c. Range
d. Variance

6. In a normal distribution, which of the following is true?
a. median=mode=mean
b. medianmode=mean
c. median≠mode≠mean
d. Mean=median=mode

7. Which of the following situations may lower the validity of test?
a. Mrs. Josea increases the number of items measuring each specific skill from three to five.
b. Mr. Santosa simplifies the language in the directions for the test.
c. Miss. Lopeza removes the items in the achievement test that everyone would be able to answer correctly.
d. None of the above.

8. In a negatively skewed distribution, which of the following statements is true?
a. Mode is lower than the mean.
b. Mean is lower than the mode.
c. Median is higher than the mode.
d. Mode is lower than the median.

9. In  a negatively skewed distribution, the following statements are true EXCEPT?
a. Mean is not higher than the median
b. Median is lower than the mode.
c. Mean is lower than the mode.
d. Mode is less than the median.

10. Miss Cortez administered a test to her class and the result is positively skewed. What kind of test do you think Miss Cortez gave to her pupils?
a. Post test
b. Pretest
c. Mastery test
d. Criterion-referenced test

11. The result of the test given by teacher A showed a negatively skewed distribution. What kind of test did Teacher A give?
a. The test is difficult
b. It is not too easy nor too difficult
c. It is moderately difficult
d. It is easy

12. When the distribution is skewed to the right, what kind of test was administered?
a. Difficult
b. Easy
c. Average/moderately difficult
d. Partly easy- partly difficult

13. In a negatively skewed distribution, what kind of students does Teacher B have?
a. Very good
b. Very poor
c. Average
d. Heterogeneous

14. In a positively skewed distribution, the students are?
a. Very good
b. Very poor
c. Average
d. Normally distributed

15. In a positively skewed distribution, which of the following statements is true?
a. Mode = 67 while Media = 54
b. Median = 53 while Mean = 41
c. Mean = 73 while Mode = 49
d. Median = 34 while Mode = 42

16. Which statements represent criterion-referenced interpretation?
a. Lucresia did better in solving the linear equation than 80% of representative Algebra students.
b. Lucresia's score indicates that she is able to solve about two thirds of all one-variable linear equations of such complexity.
c. Students who have reached Lucresia's level on linear equations usually succeed in the subsequent unit on simultaneous equations with special help or extra time; i.e., Lucresia is ready to move ahead.
d. All of the above

17. Bernard obtained a 97 percentile rank in an aptitude test. This means
a. He answered 97% of the items correctly.
b. He belongs to the 97% of the group who took the test.
c. 79% of the examinees did better than her on the test.
d. He surpassed 97% of those who took the test.

18. Which set of scores has the least variability?
Set 1   0,5,10,15,20
Set 2   25,35,45,55
Set 3   0,2,8,15,20
Set 4   505,501,503
a. Set 1
b. Set 2
c. Set 3
d. Set 4

19. Standard deviation is to variability as mode to?
a. Correlation
b. Discrimination
c. Central tendency
d. Level of difficulty

20. Goring performed better than 65% of the total number of examinees in the district achievement test. What is his percentile rank?
a. P35
b. P65
c. P66
d. P75

21. Which is a guidance function of a test?
a. Identifying pupils who need corrective teaching
b. Predicting success in future academic and vocational education
c. Assigning marks for courses taken
d. Grouping pupils for instruction within a class

22. Mr. Reyes, an elementary school teacher in Science found out that many of his pupils got very high scores in the test. What measure of central tendency should he use to describe their average performance in the subject?
a. Mean
b. Median
c. Mode
d. Range

23. Which of the following indicates how compressed or expanded the distribution of scores is?
a. Measures of position
b. Measures of central tendency
c. Measures of correlation
d. Measures of variability

24. The proportion passing the upper and lower group is .80 and .95, respectively. What is the index of difficulty?
a. .38
b. .40
c. .58
d. 1.02

25. Mr. Gringo tried to correlate the scores of his pupils in the Social studies test with their grades in the same subject last 3rd quarter. What test validity is he trying to establish?
a. Content validity
b. Construct validity
c. Concurrent validity
d. Criterion related validity

Answers: 1C 2A 3D 4C 5A 6D 7D 8B 9D 10B 11D 12A 13A 14B 15C 16B 17D 18D 19C 20B 21B 22B 23D 24C 25C



We are thankful for visiting and reading our post. If you like this topic, you may share it on Facebook and Twitter through those buttons found in the upper left side. Please LIKE and SHARE!


comments powered by Disqus
 

DISCLAIMER: PinoyThinking site does not host anything nor owned copyright files and materials like images, pictures, videos, third party applications. To report, email at admin.

Powered by Blogger |
Copyright © 2013. Pinoythinking - All Rights Reserved